Jubilarna Međunarodna akrobatska konvencija u pitoresknom Skradinu

Skradin je ove godine domaćin desete Međunarodne akrobatske konvencije koje će se održati od 24. lipnja do 1. srpnja. Jubilarnu konvenciju proslavit će baš u Hrvatskoj gdje je sve započelo još 2008. godine.  Triko Cirkus Teatar u suradnji s nizozemskim truuk.nl dovodi ponajbolje europske i svjetske akrobatske pedagoge u disciplinama kao
što su akrobalans, akroyoga, stojevi na rukama i ljudske piramide. Glavne radionice održavat će se u odlično opremljenom prostoru Scaradona parka u Skradinu, a osim toga održat će se i dan treninga
pod slapovima Krke u surudanji s NP Krka, te niz radionica otvorenih za građanstvo kojima je cilj upoznati sve zainteresirane s raznim cirkuskim vještinama.

Ujedno, organizirane su i dvije cirkuske ulične predstave tijekom tjedna te velik završni Gala show 30. lipnja. U sklopu ove jubilarne konvencije, od 28. lipnja do 1. srpnja održat će se i prva Hrvatska konvencija akrobacija u zraku  na kojoj će sudionici prakticirati zračne discipline kao što su trapez, svila, straps, hodanje po žici, zračni obruč. Radionice će također biti organizirane za sve stupnjeve znanja. Kao poseban gost te radionice dolazi nam T Lawrence-Simon iz SAD-a, a radionice će voditi i hrvatski artisti, Iva Peter-Dragan, Dario Zvornik, Ivana Pedljo, Lidija Šola i Christian Peter.
Sigurni smo da ćemo u tih sedam dana razigrati skradinske ulice i doprinjeti šarmu ovoga pitoresknog grada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.