Klapa Nostalgija večeras u Skradinu za kraj Kulturnog ljeta

Povodom obilježavanja 31. godine postojanja, klapa Nostalgija održat će cjelovečernji koncert u Skradinu s početkom u 21 sat. Poseban gost večeri bit će poznati hrvatski glumac Vedran Mlikota koji će u više navrata na pozornici ispod skradinske murve čitati odabrane stihove.  Večerašnji koncert ujedno će označiti kraj Skradinskog kulturnog ljeta. 

Klapa Nostalgija osnovana je 1983. godine u Zagrebu, s ciljem njegovanja a cappella tradicionalnog i skladanog klapskog repertoara, ali se tijekom godina okušala i u brojnim drugim vokalnim i vokalno-instrumentalnim žanrovima. Klapa je nastupala u Zagrebu, širom Hrvatske i na gostovanjima u inozemstvu (Njemačka, Poljska, Slovačka, Španjolska, Slovenija, Turska, Danska, Italija, Bosna i Hercegovina, Japan, Australija). Priređivala je brojne cjelovečernje koncerte, kako samostalno, tako i u sklopu glazbenih festivala (Dubrovačke ljetne igre, Pasionska baština Zagreb, Hvarsko ljeto, Riječko kulturno ljeto, Lubeničke večeri, Dalmatinska šansona Šibenik, Festival vokalnih skupina Mediterana u Malagi, Ljetni glazbeni festival u Aarhusu i dr.).

Klapa je surađivala s mnogim skladateljima (pok. Emil Cossetto, Joško Ćaleta, Dinko Fio, Pero Gotovac, Krešimir Magdić, Ljubo Stipišić, Dušan Šarac, Duško Tambača, Tomislav Uhlik i dr.) i reproduktivnim umjetnicima. Nostalgija je za potrebe radija i nosača zvuka snimila oko 600 minuta glazbe, a vrlo često je sudjelovala i u televizijskim programima – u emisijama zabavne i folklorne glazbe, uključujući i pet samostalnih TV-emisija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.