Kulturni centar Skradina programe će imati i prije završetka adaptacije kino dvorane

U gradskoj upravi Skradina potpisani su sporazumi o partnerstvu na projektu ‘Kulturni centar Grada Skradina’ između Grada i udruga Rupska zvona, Virko Šibenik, Gradske glazbe Skradin i Gradske knjižnice ‘Ivan Pridojević’. Cilj projekta je uspostava kulturnog centra na području Grada i provedba kulturnih aktivnosti koje će provoditi navedene udruge, a projekt se financira iz europskog socijalnog fonda.

– Projekt je vrijedan nešto više od dva milijuna kuna s tim da će trećina novca biti usmjerena na adaptaciju bivše kino dvorane u budući Kulturni centar. Dvorana je u sadašnjem stanju nefunkcionalna za sve ono što je potreba kulturne scene. Dobar dio novca izdvojit će se i za zapošljavanje troje ljudi koji će raditi na tom projektu čija će provedba trajati dvije godine, a 400 tisuća kuna podijelit će četiri udruge s kojima je danas potpisan ugovor za potrebe svojih programa rada, kaže Antonio Brajković, gradonačelnik Skradina.

skradin kulturni centar2

Grad Skradin će već tijekom siječnja raspisati natječaj za radove adaptacije i uređenja dvorane budućeg Kulturnog centra.

– Po projektu koji smo izradili ukupni troškovi adaptacije dvorane iznosit će oko 1,3 milijuna kuna, a kao prihvatljivi trošak kroz europski projekt odobreno nam je 600 tisuća kuna. Preostalih 700 tisuća kuna osigurat ćemo iz gradskog proračuna. Do kasnog ljeta očekujemo da će novi kulturni centar biti u funkciji, a do završetka radova na adaptaciji dvorane četiri udruge koje sudjeluju u projektu svoje će programe održavati na drugim lokacijama u gradu, najavljuje Brajković.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.