Kupite neretvanske mandarine ‘iz prve ruke’ u Skradinu i pomozite proizvođačima

Prodaja neretvanskih mandarina bit će organizirana u Skradinu u petak i subotu kod košarkaškog igrališta. Rijeć je o akciji pomoći domaćim OPG-ovima koji imaju probleme s prodajom uroda. Grad Skradin pomaže tu inicijativu ustupanjem površine u Šibenskoj ulici lijevo od košarkaškog igrališta.

Odlukom župana Dubrovačko-neretvanske županije, Nikole Dobroslavića, osnovano je i imenovano Povjerenstvo za mandarine kao savjetodavno tijelo Župana po pitanjima od općeg značaja za uzgoj i plasman mandarina u dolini Neretve.

Zbog izostanka kvota Europske komisije, te produljenja ruskog embarga na uvoz hrane iz zapadnih zemalja, pojavile su se poteškoće u prodaji mandarina.

Upravo iz tog razloga, jedna od aktivnosti Povjerenstva za mandarine u suradnji s Leader mrežom Hrvatske i Udrugom gradova je inicijativa da se proizvođačima iz doline Neretve osigura samostalan plasman mandarine na javnim površinama Jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.