Od dva milijuna kuna EU plaća 85 posto

Odabrani izvođači za uređenje i opremanje Kulturnog centra Skradin

Splitske tvrtke DELTRON i NEIR uredit će i opremiti Kulturni centar Skradin u vrijednosti od oko dva milijuna kuna jer su njihove ponude bile najpovoljnije. Europska unija osigurava 85 posto sredstava dok će ostatak platiti Ministarstvo kulture. Riječ je o projektu javno-privatnog partnerstva kojem su ciljevi uspostava Kulturnog centra Grada Skradina, osnaživanje kapaciteta ciljanih skupina, podizanje javne svijesti o dobrom upravljanju u kulturi te uspostava modela sudioničkog upravljanja u kulturi. Nositelj projekta je Grad Skradin, a bit će realiziran u partnerstvu s Kazališnom udrugom Virko, udrugom Rupska zvona, Gradskom glazbom Skradin i skradinskom Gradskom knjižnicom Ivan Pridojević. Provedbom aktivnosti tog projekta, lokalno stanovništvo moći će sudjelovati u mnogobrojnim kulturnim sadržajima kroz koje će poboljšati kvalitetu provođenja slobodnog vremena

Vrijeme trajanja projekta je od 1. prosinca 2018. godine do 1. prosinca 2020. godine. 14 osoba će sudjelovati u edukaciji te pripremi i izradi lokalnog modela suradničkog upravljanja, tj. partnerstva javne ustanove s organizacijama civilnog društva u svrhu zajedničkog upravljanja korištenjem prostora kulturne ustanove.

Pokrenut projekt kroz koji će Skradin dobiti Kulturni centar i ispuniti ga programima

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.