Aktivist koji podupire razminiranje nekadašnjih ratnih područja

Princ Albert II. od Monaka na odmoru je u Hrvatskoj, a posjetio je i SkradinFoto: Duško Jaramaz/Pixsell
Jaramaz/PIXSELL

Princ Albert II. od Monaka (61) u četvrtak je iz Trogira superluksuznom jahtom uplovio u Skradin, gdje trenutno odmara. Njegova 61-metarska jahta ‘Arience’ vrijedna je 530 milijuna kuna, dok tjedni najam iznosi 4,3 milijuna kuna.

Albert II aktualni je knez od Monaka i starješina vladarske dinastije Grimaldi, sin Rainiera III. i nekadašnje holivudske glumice Grace Kelly.

Albert II. je i aktivist koji podupire razminiranje nekadašnjih ratnih područja, a upravo je zbog takve humanitarne geste  postao poznat u našim krajevima. Kneževina Monako ulagala je u razminiranje Velebita, Paklenice i Kopačkog rita, a donirala je novac i za gradnju rovinjskog Centra za psihosocijalnu rehabilitaciju i reintegraciju djece žrtava mina.

Albert ima dvoje izvanbračne djece s dvije žene, kći Jazmin Grace i sina Alexandra Costu, koji ne mogu participirati u nasljeđu monegaškog prijestolja, jer su rođeni izvan bračne zajednice, iako je Albert priznao očinstvo i dvoje blizanaca rođenih u braku s bivšom južnoafričkom plivačicom Charlene Wittstock.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.