Komemoracija u ponedjeljak

Prisjećanje na masakr u Dragišićima: Prije 27 godina četnici su napravili pokolj među zarobljenicima

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen ploče u Dragišićima, u ponedjeljak u 11 sati započet će obilježavanje 27. obljetnice stradavanja pripadnika 15. domobranske pukovnije.

‘Tog 24. i 25. veljače 1993. godine počinjen je razni zločin nad hrvatskim braniteljima koji još uvijek nije procesuiran. Paravojska paradržave SAO Krajine zarobila je deset hrvatskih branitelja koji su nakon šestosatne borbe ostali bez streljiva. Iz bezobzirne osvete zbog gubitaka koje su im nanijeli u borbi, četnici su napravili pokolj među zarobljenicima, tako da su do zatvora u Kninu živa stigla samo šestorica. Tijela muški ubijenih Jakova Crvelina iz Tisnog i Borisa Kartela iz Putičanja su razmijenjena, kao i šestorica preživjelih, dok se sudbine i posljednja počivališta Borisa Troskota iz Kašića Banjevačkog i Borislava Periše iz Krkovića ni danas ne znaju. Ujedno u akciji oslobađanja Dragišića, u kojem je učestvovala postrojba 1. HGZ, poginuo je i njen pripadnik Krešimir Katavić kojeg se ovom prilikom prisjećamo’, piše u pozivu Udruge pripadnika 15. domobranske pukovnije ‘Petar Krešimir IV’ HV Šibenik.

Nakon polaganja vijenaca, u 12 sati u crkvi svete Ane u Čistoj  Velikoj bit će održana misa za poginule, nestale i umrle branitelje, a u 17 sati u Tisnom bit će održana i misa zadušnica u crkvi Sveti duh.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.