Rekreativni MTB maraton starta u ponedjeljak iz Skradina

Biciklistički klub ‘Krka – Skradin’ u suradnji s udrugom ‘Rupska zvona’ organizira šestu rekreativnu MTB utrku Skradin – Dubravice – Rupe. Start defilea je u Skradinu na obali uvale Rokovača u 15 sati, potom se uz obalu proveze kroz grad te se u tri kilometra dugoj zatvorenoj vožnji, uz policijsku pratnju, uspinje na plato brda Žurića – mjesto starta. Svi ostali detalji dostupni su ovdje.

Utrka se vozi na atraktivnoj staza sa samo 10 posto asfaltnih dionica. Kondicijski je zahtjevna, a vozit će se u kategorijama sport, rekreativci i žene. Duljina staze je 38 kilometara za kategoriju ‘sport’ s 800 metra uspona, a 15 kilometara s 300 metara uspinjanja za kategorije ‘rekreacija’ i ‘žene’.

Pravo nastupa imaju svi licencirani i nelicencirani natjecatelji s ispravnim MTB biciklom. Na rekreativnoj utrci mogu sudjelovati biciklisti neograničeno po pitanju starosti. Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja ili staratelja.

Sama utrka ima svoj cilj, onaj sportski, natjecateljski, ali isto tako i da promovira Grad Skradin sa pripadajućim mjestima, kako bi se pokazala sva ljepota krajolika, kao i dobrota i bogatstvo ljudi koji tu žive i rade.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.