Sanacija poplavljenog područja Čulišića bare

Uslijed obilnih kiša i velike količine vode sredinom listopada, došlo je do izlijevanja potoka na području Čulišića bare u Dubravicama i poplavljena su okolna obradiva zemljišta lokalnog stanovništva.

S obzirom da je riječ o području koje se nalazi unutar granica Nacionalnog parka, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, u suradnji s Hrvatskim vodama d.o.o. i u dogovoru sa Službom inspekcijskog nadzora, pristupit će sanaciji poplavljenog područja.

Nakon obilaska terena sa stanovnicima tog područja i izravnog uvida u stanje, dogovorena je hitna intervencija. Dio prirode koji je zarastao će se očistiti, kako bi voda nesmetano mogla otjecati s polja, dok će naknadno biti izrađeno idejno rješenje, kako bi se ovakve situacije, zbog sve toplijih i kišnijih zima, u budućnosti unaprijed spriječile.

– Prilikom svih radova ili sanacije u zaštićenom području potrebno je voditi računa o propisanim uvjetima zaštite prirode i usuglasiti ih s realnim potrebama stanovništva na terenu. Zato je izravna suradnja i dijalog s lokalnom zajednicom najbolji put ka postizanju razumijevanja i suživota u Nacionalnom parku „Krka“, na obostrano zadovoljstvo – rekao je Krešimir Šakić, ravnatelj NP ‘Krka’

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.