Skradin ove godine nagradio dvojicu profesora iz svog zaleđa

Profesori Zlatko Jurić i Marinko Šišak, obojica porijeklom iz Dubravica ovogodišnji su dobitnici najvećih prizanja a Grada Skradina koja su im uručena na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada i njegovog zaštitnika svetog Jeronima, koji se obilježava 30.rujna. Marinko Šišak nagradu je zaslužio za izniman doprinos u razvoju društvenih znanosti utemeljenjem znanstvenih institucija u Skradinu dok je Zlatko Jurić nagrađen za osobito zalaganje u iniciranju i organizaciji sportskih događanja i aktivnosti te doprinos promicanju Skradina i skradinskog zaleđa.

received_541201352975967

Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina tom je prilikom kazao da grad raste iz godine u godinu.

– Zato danas možemo pripremati projekte koji mogu donositi nove vrijednosti, poglavito kvalitetniji i bolji život za nase sugrađane, kazao je Brajković i među ostalima najavio razvoj projekta Skradina kao gourmet grada s tržnicom sa zdravim namirnicama i gourmet akademijom.

Vijećnicima i uzvanicima obratio se i bivši dugogodišnji gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić, danas zaposlenik Hrvatskih šuma.

– Svugdje je lijepo, najlipše je kući. Osjećam se lijepo, još i lijepše kad vidim prezentaciju sadašnjeg gradonačelnika, gdje vidim iznimne rezultate i kvalitetu. Mladi ljudi stvaraju budućnost ovog prostora – zadovoljan je bio Dujić.

skradin1

Obilježavanje Dana Grada Skradina i svetog Jeronima počelo je jutros budnicom ulicama grada, a potom su na groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće u počast poginulim braniteljima te služena sveta misa.

Program je, nakon svečane sjednice, nastavljen izložbom povijesnih automobila u organizaciji Turističke zajednice Grada Skradina i Muzeja automobila Ferdinand Budicki koji su krenuli u vožnju oko Nacionalnog parka Krka.

Također, u organizaciji AK Mihovil do 19 sati vozi se superslalom na relaciji Skradinski most – Lozovac.

Već tradicionalno, u zabavnom dijelu programa nastupilea je klapa Skradinke koja slavi svoju 20. godišnjicu postojanja.

skradin2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.