Skradinski učenici sudjelovali u preventivnoj akciji ‘Zdrav za pet’

U Osnovnoj školi Skradin danas je provedena II. komponenta preventivnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta pod nazivom “ Zdrav za 5“.

Jednodnevno prigodno događanje ima za cilj podizanje svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, promovirajući ujedno ciljeve cjelokupnog projekta pod geslom ‘Reci NE alkoholu! Reci NE drogama! Reci NE igrama na sreću!- Živi zdravo, budi zdrav-jer čist okoliš je zdrava budućnost’.

Cjelokupni program je započeo s interaktivnim predavanjem ciljanoj skupini učenika sedmih i osmih razreda navedene škole s naglaskom na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola i droge od strane koordinatorice projekta Sanje Baljkas, policijske službenice za nadzor i planiranje prevencije.

zdrav za 5-slika 1

Također je istoj skupini učenika Sanja Slavica Matešić- pročelnica županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša održala predavanje o prevenciji zaštite okoliša i prirode.

Po završetku predavanja, u dvorištu škole policijski službenik Odjela za droge Vjekoslav Burazer učenicima je demonstrirao rad službenog psa za detekciju, nakon čega su učenici sudjelovali u praktičnom djelu nastave, odnosno radionici koja obuhvaća korištenje reciklabilnih materijala.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.