SREĐUJE SE ULAZ U NP KRKA: Potez od Atriuma do rampe dobit će novi sjaj

Tijekom veljače ove godine bit će raspisan natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji ceste od Atriuma na Lozovcu do rampe na ulazu u Nacionalni park ‘Krka’, potrvdila nam je Katia Župan, glasnogovornica NP Krka.

lozovac 2 290116

– Projekt obuhvaća izvođenje radova rekonstrukcije nerazvrstane ceste u vlasništvu Grada Šibenika na potezu od Atriuma na Lozovcu do rampe na ulazu u Nacionalni park ‘Krka’. Sredit će se i pješačka staza, odnosno kolnik na istoj dionici te zelene površine uz rub ceste, a  riješit će se i pitanja oborinskih voda. Projektom je predviđeno i postavljanje nove LED rasvjete  i mijenjanje svih starih instalacija novima – pojasnila je Župan.

lozovac 7 290116

Ispod asfalta bit će postavljena DTK mreža – mreža podzemnih cijevi od pogodnog materijala, kabelskih zdenaca i kabelskih galerija koja služi za razvod i zaštitu telekomunikacijskih kabela.

– Predviđena je i kratka biciklistička staza, dužine oko 50 metara  od rampe prema Atriumu – nastavlja Župan.

lozovac 3 290116

Ukupna vrijednost projekta je 3 milijuna i 400 tisuća kuna, od čega Grad Šibenik sudjeluje s jednim milijunom, a razliku sredstava osigurat će Javna Ustanova Nacionalni park Krka.

Ipak, novu turističku sezonu ulaz na Krku neće dočekati u novom ruhu. – Procedura javne nabave,  koja će biti pokrenuta tijekom veljače 2016.,  trebala bi završiti do Uskrsa kada se već očekuje dolazak većeg broja posjetitelja u NP ‘Krka’. Iz navedenog razloga s radovima se neće započeti prije listopada 2016. godine- zaključila je Župan.

lozovac 4 290116

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.