Talijansko priznanje plastovskoj vinariji Bibich

Svjetski poznati, nagrađivani talijanski turistički djelatnik Andrea Sertoli osnivač je, između ostalog, internetske stranice Select Italy Travel Blog koji je Bibich vinariju iz Plastova nedaleko Skradina, u Šibensko – kninskoj županiji, smjestio na prvo mjesto vinarija koje putnik – namjernik mora posjetiti na svom proputovanju Dalmacijom.

-Vinar Alen Babić je istinski majstor koji si je osigurao ime na globalnoj gatronomskoj sceni. Vinariju potpuno uništenu u Domovinskom ratu ranih devedesetih godina, Alen je počeo obnavljati 1995. godine da bi se danas trećina njegovih proizvoda posluživala u američkim restoranima – piše na spomenutoj stranici, a autor teksta nije propustio spomenuti da se radi o vinariji čijim vinima ne odoljeva ni chef svjetskog glasa,Anthony Bourdain što je priznanje samo za sebe.

– Ovakve liste potvrda su da je naš dugogodišnji rad prepoznat i van granica Hrvatske i poticaj da svake godine budemo još bolji. Svako spominjanje u pozitivnom kontekstu, dugoročno gradi imidž naše vinarije, ali i vinske regije – priznaju i sami proizvođači sve priznatijeg domaćeg vina. 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.