Vatrogascima Skradina, Dubravica i Kistanja glave će čuvati najkvalitetnije europske kacige tvrtke BASF

Na početku sezone požara vatrogasci Dobrovoljnih vatrogasnih društava Skradin, Dubravice i Kistanje dobit će 20 najkvalitetnijih protupožarnih kaciga u Europi. Riječ je o donaciji tvrtke BASF donirat će 20 najkvalitetnijih protupožarnih kaciga, koje će u ljetnim mjesecima pružiti zaštitu vatrogascima u najekstremnijim uvjetima. Donacija će im biti uručena u utorak u prostorijama DVD-a Skradin.

Vatrogasna kaciga PAB FIRE 04 dizajnirana je kako bi pružila zaštitu u najekstremnijim uvjetima, s optimalnom ravnotežom zaštite i udobnosti, a izrađena je upravo od BASF-ovih viskokvalitetnih materijala, koji su rezultat dugogodišnjeg istraživanja BASF-ovog Odjela za istraživanje i razvoj.

Kacige mogu izdržati temperaturu od 250°C u trajanju do čak 30 minuta bez oštećenja, a njihova otpornost na ekstremne temperature prilikom plamenih udara ide i do 1000°C u trajanju od 10 sekundi.

U Hrvatskoj svakog dana izbije 30-ak požara, dok je u posljednjih 10 godina šteta uzrokovana požarima veća od dvije milijarde kuna. Tvrtka BASF ovom donacijom želi pripomoći boljoj opremljenosti vatrogasnih društava u nadolazećoj požarnoj sezoni koja je iz godine u godinu sve agresivnija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.