Vlada će od sljedeće sjednice tražiti investitore za golf terene na Prukljanu

Očekuje se da će hrvatska Vlada na sjednici sljedeći tjedan raspisati natječaj za investitora za golf terene na Prukljanu. To je danas u Skradinu najavio gradonačelnik Nedljko Dujić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Podsjetio je kako je riječ o projektu na kojem gradska administracija radi gotovo 10 godina.

– Taj projekt je kruna svega što se u Skradinu radi zadnjih 20 godina. Puno je toga dobrog napravljeno, Skradin je postao poželjna turistička destinacija, a projektom na Prukljanu postat će i destinacija poželjna za življenje, kazao je Dujić.

skradin-svecana-sjednica-300916-7

Na 140 hektara trebali bi biti izgrađeni  hotelsko-ugostiteljski sadržajima, a dio je namijenjen sportu i rekreaciji.  Stvoreni su preduvjeti da se izgrade golf tereni,  hoteli, vile i ostali prateći sadržaji, a u međuvremenu je omogućena i gradnja velikog aqua parka. Očekuje se da će na Prukljanu biti uloženo između 300 i 400 milijuna eura. Investitori planiraju izgradnju hotela s četiri i pet zvjezdica s 1.500 ležajeva, privezišta do 200 vezova, vodenog parka te golf terena od 18 rupa.

Inače, još 2014. godine na snagu je stupio Zakon o strateškim investicijama, a jedna od tih je i turistička zona na Prukljanu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.