Zaposlenici Grawea i NP Krka čistili protupožarne putove na Žurića brdu

Volonteri, zaposlenici GRAWE Hrvatska d.d. i djelatnici Javne ustanove ‘Nacionalni park Krka’ sudjelovali su zajedno u akciji čišćenja protupožarnog puta na Žurića brdu, koje se nalazi između naselja Dubravice, na desnoj obali Krke i Skradinskog buka te uklonili raslinje i granje.

U sklopu svojih redovnih aktivnosti NP Krka radi na održavanju brojnih protupožarnih putova, s obzirom na to da unutar granica Parka ima putova koji su zbog manjeg broja stanovnika zarasli te su gotovo neprohodni.

Također, NP Krka  provodi akcije i korporativnog volontiranja, poput ove sjajne suradnje s GRAWE Hrvatska, kako bi sanirala onečišćena područja na rubnim dijelovima Parka i razvijala svijest o važnosti očuvanja prirode i odgovornog gospodarenja otpadom.

U sklopu akcije korporativnog volontiranja zaposlenici GRAWE-a ukupno će tijekom rujna i listopada odraditi čak dvanaest volonterskih akcija po čitavoj Hrvatskoj.

Ukupno 386 prijavljenih, što je gotovo polovica svih zaposlenika GRAWE-a u Hrvatskoj,  posvetit će jedan radni dan čišćenju i uređivanju nekih od najljepših prirodnih lokaliteta u Hrvatskoj.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.