Zbog sidrišta u Vozarici Ivan Pulić tužio Ministarstvo pomorstva

Županijska skupština Šibensko-kninske županije donijela je odluku da se po hitnom postupku ponovno raspiše natječaj za koncesioniranje sidrišta u skradinskoj uvali Vozarica – Srednja Draga, nakon što je prvi ovaj natječaj neslavno propao usvajanjem prenapuhane ponude ACI d.d. koji je za 18 bova ponudio nevjerojatno ulaganje od oko šest milijuna kuna. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, valja podsjetiti, vodeći se žalbom tvrtke Mateo Skradin d.o.o., jedne od šest tvrtki koja se javila na natječaj Šibensko-kninske županije za sidrište u Vozarici, odlučio je poništiti županijski natječaj. Ministarstvo je odluku o dodjeli koncesije ACI-ju ocijenilo nezakonitom iz više razloga. Osim što je županijska komisija za ocjenu ponuda odabrala suludo visoku ponudu ACI-ja koja je za čak četiri puta bila veća od sljedeće najskuplje ponude pristigle na natječaj, ministarstvo je ocijenilo kako je komisija županijskog Odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj grubo prekršila proceduru i nekoliko zakona kada je dozvolila da ta nautička tvrtka usred natječaja mijenja dokumentaciju, ali i ponudu, što je gotovo nečuveno u na zakonu temeljenim procedurama.
KOJA JE PONUDA VALJANA
Ministarstvo je također zaključilo kako je od svih ponuda, a na natječaj su se, osim ACI-ja, javile tvrtke Rivina jaruga d.o.o., Mateo Skradin d.o.o., Jadranski ronilački servis d.o.o., Azimut d.o.o. i UO Bili kamen, jedina valjana ponuda bila ona Jadranskog ronilačkog servisa d.o.o., no ta se tvrtka na zahtjev svog direktora povukla iz natječaja, pa je ministarstvo preporučilo poništenje natječaja.
Nakon usvajanja odluke o raspisivanja novog natječaja po hitnom postupku, župan Goran Pauk komentirao je kako, iako se oko ‘ove priče stvara fama, Županija ne donosi stav, već o žalbi odlučuje ministarstvo’.
– Nema nikakve inkriminacije, procedura uvijek ista oko svih dodjela sidrišta – kazao je Pauk.
No, iako se skupštinarima činilo kako su ovom odlukom konačno zaključili ovu trakavicu koja, podsjetimo, traje punih pet(!) godina, u pozadini ovaj slučaj tek je dobio svoj rasplet. Tvrtka Mateo Skradin d.o.o., kako nam je potvrdio njezin direktor Ivan Pulić, prije desetak dana pred Upravnim sudom u Splitu tužila je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture zbog pretpostavke da je svojom odlukom nanijelo štetu toj skradinskoj tvrtci, koja je prije pet godina prva i pokrenula pitanje postavljanja sidrenog sustava na toj lokaciji.
OPOVRGAVA MINISTARSTVO
U tužbi Pulić opovrgava navode iz Rješenja ministarstva u kojem je navedeno kako on u svojoj prvoj ponudi za postavljanje sidrišta u Vozarici nije dostavio potpunu natječajnu dokumentaciju sukladno uvjetima natječaja, te da ponudi nije priložio račun dobiti i gubitka, kao i bilancu za 2012. godinu ovjerenu od Porezne uprave. Pulić Rješenje ministarstva naziva nezakonitim, te tvrdi kako sadržava neistine. Tvrdi, također, kako je njegova tvrtka uredno u prvotnoj ponudi dostavila račun dobiti i gubitka, kao i bilancu za 2012. godinu, kako je sve ovjereno kod Porezne uprave Šibenik, što se, kako kaže, može i provjeriti uvidom u spis ovog predmeta, saslušanjem svih uključenih u slučaj. Zato Pulić smatra da je onakvom odlukom ministarstvo povrijedilo načelo zabrane reformatio in peius na njegovu štetu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.