Ženska klapa Skradinke sa novim albumom

Klapa ‘Skradinke’ od danas ima novi album u prodaji nazvan ‘Kad ti tilo opet pridam‘! Na albumu se nalaze obrade pjesama, autorske i tradicionalne pjesme.

?????????????????

To je klapa koja sa posebnom pažnjom bira svoje pjesme, a jednaku pozornost dajutradicionalnim, zavičajnim, novim autorskim pa tako i duhovnim. Simpatične Skradinke i njihov voditelj Ivo Mikuličin su sa veseljem dočekali objavljivanje njihovog albuma u posebnom digipack pakiranju za koji se pobrinula izdavačka kućaScardona.

Od prvog nastupa na Omiškom festivalu Skradinke su dosljedne svom posebnom zvuku i glazbenom putu. U intonacijama, koje preferiraju zrele ženske glasove, one pjesmom pričaju o neskrivenoj ljubavi prema rodnom kraju. Gotovo su nepogrešive u odabiru pjesama i obrada. Od izvornih napjeva do novih skladbi. Od duhovnih pjesama do obrada dalmatinskih šlagera. Zato je možda vrednije od statistike osvojenih nagrada saznanje da su s lakoćom osvajale prijatelje dalmatinske klapske pisme. Ovaj nosač zvuka je ne samo svjedočanstvo o uspješnom trajanju Skradinki, već i dokaz njihova prijateljstva s Brankom Paićem, zagrebačkim Skradinjaninom, koji nikad ne zaboravlja svoj zavičaj, rekao je Zoran Ševerdija, glazbeni kritičar.

Skradinke-digipak

Skradinke su prošli tjedan nastupile na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu sa pjesmom ‘Još mi digod bura vrati’ koja se nalazi na ovom albumu.

Ovoj klapi je rodni kraj  neiscrpna inspiracija i svojom pjesmom plijene pažnju gdje god se pojave, opjevale su najljepše pjesme o mističnoj Krki, drevnoj Scardoni koja je ponovo otkrivena. Ovaj album je soundtrack rijeke Krke i vječnog Skradina!

Skradinke: Stela Ćuturić, Anita Maslač, Marija Gundić, Tatjana Zorica, Irena Bataljaku, Marina Pulić, Ivana Jurić, Pavla Pulić, Antonija Grubišić, Višnja Pulić

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.