Spomendan Križnog puta: U nedjelju komemoracija nad jamom Golubinka

U povodu obilježavanja Spomendana Križnog puta, u nedjelju (12. svibnja) s početkom u 17 sati održat će se komemorativni skup nad jamom Golubinka na brdu Sopanj, nadomak Tišnjanske Dubrave, a u organizaciji Udruge Hrvatski domobran Šibensko-kninske županije i braniteljskih udruga grada Vodica. Jama Golubinka najveće je stratište nevinih žrtava jugoslavenskog komunizma na području zapadnog dijela šibensko-kninske županije. Komisija za žrtve rata i poraćja dosad je utvrdila 70 žrtava u Golubinki i to iz Vodica, Tribunja, Tisnoga, Pirovca, Murtera, Čiste Velelike, Gaćeleza i Dazline. Po nalogu lokalnih komunističkih čelnika, ubijali su ih po kratkom postupku pripadnici partizanskih postrojbi.

Na komemorativnom skupu bit će položeni vijenci podno bijelog križa predstavnika Grada Vodica i susjednih Općina te Šibensko-kninsko županije, a prigodno bogoslužje predvodit će don Ante Pavlović, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca Srima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.