Sveti Ante otvara ‘Tribunjsko lito’

Što se tiče još uvijek aktualnih lokalnih izbora, u Tribunju je sve riješeno u prvom krugu u kojemu je uvjerljivo pobijedio dosadašnji čelni dvojac – načelnik Damir Pilipac (HDZ) i zamjenik načelnika Slobodan Ukić (HSS), a ove dvije stranke ponovno imaju i apsolutnu većinu u Općinskom vijeću (osam od 11 vijećnika).

OČEKUJU JOŠ BOLJU SEZONU OD LANJSKE

Stoga se Općina Tribunj i općinska Turistička zajednica okrenula pripremama za turističku sezonu. Podsjetimo kako je prošla 2012. godina bila najuspješnija u povijesti tribunjskog turizma u kojoj je ostvareno 225 tisuća noćenja. Premda Tribunj nije dobio nove smještajne kapacitete, u Turističkoj zajednici planiraju da će ova turistička sezona donijeti povećanje broja noćenja dva posto u odnosu na proteklu godinu.

– I za ovu turističku sezonu naša Turistička zajednica i Općina Tribunj u suradnji s tribunskim kulturnim i inim udrugama pripremila je bogati kulturno-zabavni i gastronomski program za strane i domaće goste u sklopu naše tradicionalne manifestacije pod nazivom ‘Tribunjsko lito 2013’. Pored već desetljećima prepoznatljivih događaja – Ribarske večeri i Magarečih utrka koje su postale svojevrsni turistički brend Tribunja, ove godine pripremilo smo i jedan novi projekt. Riječ je o glazbenom festivalu ‘Papandopulijana Tribunj 2013’, a u čast maestra Borisa Papandopula. Ovaj festival okupit će veliki broj glazbenika, a odvijat će se na više lokacija – od crkve do nekoliko trgova i rive. I za ovu turističku sezonu pripremili smo brojne koncerte, kazališne predstave, projekcije ljetnog kina, umjetničke izložbe u Kulturnom centru te nekoliko sportskih natjecanje – kazao je Boris Ivanković, direktor Ureda Turističke zajednice.

GASTRO MANIFESTACIJA ‘MORE NA STOLU’

Inače, ‘Tribunjsko lito’ bit će svečano otvoreno 13. lipnja, na blagdan svetog Ante – Gastro manifestacijom ‘More na stolu’. Dan kasnije u povodu ovog velikog katoličkog blagdana, na igralištu NK ‘Mladost bit će održana dječji nogometni turnir. Od ostalih događaja tijekom lipnja, valja izdvojiti Komorni koncert u povodu Dana državnosti i ‘Feštu od domaće spize’ koju organizira Udruga Kolajna.                           

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.