Tisno od Vlade dobio 6,4 hektara zemljišta

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin u Zagrebu su potpisali ugovor kojim Vlada RH prenosi u vlasništvo Općine Tisno 64 tisuće m2 zemljišta u turističkoj zoni Prisliga-Jazine.

Općina Tisno podnijela je zahtjev za izdvajanje šuma i šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja te prijenos prava vlasništva u korist Općine zbog izgradnje i razvoja turističko-ugostiteljske zone Prisliga-Jazine.

-Ovo vrijedno zemljište nalazi se na području KO Tisno i obuhvaća 6,4 ha zemljišta na istočnoj strani brda i uvale Jazine. Općina Tisno podnijela je, na temelju Urbanističkog plana uređenja od dana 23. ožujka 2011. godine  zahtjev da se ovo zemljište prenese u njezino vlasništvo. Važno je naglasiti da je ovim ugovorom imovina Općine Tisno uvećana za vrijednost predmetnog zemljišta, a aktivnosti koje smo naveli zadnji su i najvažniji korak prije raspisivanja natječaja za davanje u koncesiju predmetnog zemljišta za izgradnju i  gospodarsko korištenje unutar poduzetničke zone Prisliga-Jazine – poručuju iz Općine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.