Betinski muzej sudjeluje na Tjednu folklora sa zanimljivim programom

 

U organizaciji Kulturno – umjetničkog društva Zora iz Betine od ponedjeljka se održava betinski Tjedan folklora u okviru kojeg će se ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje održati dvije tematske večeri.

Prva je na rasporedu u utorak, 19. lipnja kad će se održati Večer betinske beside, a posjetitelje će svojom pjesmom zabaviti Oliver Jakovčev, pjesnik Dinko Škevin recitirat će svoje pjesme, a domaćini – KUD Zora će pjevati i recitirati stare betinske pjesme. Program počinje u 21 sat.

Dan kasnije ispred Muzeja održat će se tematska radionica za djecu na kojoj će se oslikavati motivi betinskih hacola (šudara). Voditeljica radionice je Ivana Skroza, profesorica likovne kulture. Istog dana Muzej je otvoren za posjetitelje po promotivnoj cijeni ulaznice od 10 kn, a posjetitelji imaju i mogućnost razgleda Muzeja u pratnji stručnog osoblja u 2 termina – u 10 i 18 sati.

folklor betina

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.