Brod kulture stigao na otok Murter, usidrio se uz obalu Jezera

Nakon što je jučer oduševio publiku u Bolu na Braču, MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture danas je stigao u Jezera na otoku Murteru, kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog mjesta.

Enes Kišević, poznati književnik i glumac posjetio je Brod knjižaru – Brod kulture u Bolu gdje je uživao u dječjoj predstavi „Poruka u boci“ te u predstavi „Međuigre 0-24“ poznatog redatelja i glumca Zijaha Sokolovića. „Ponijele su me emocije kad sam ponovo vidio ekipu Broda i književnike koji se imaju priliku predstaviti publici svakog dana na drugom mjestu. Pogledao sam obje predstave i samo mogu reći da Brod Kulture prenosi nevjerojatna energiju“ – rekao je ovom prigodom Enes.

Veliki odaziv publike u Bolu izazvala je radionica puhanja stakla „Friends of glass“ koja je posebno oduševila djecu. Voditeljica radionice Ivanka Pašalić pokazala je okupljenima kako se proizvodi staklo i stakleni predmeti izrađujući ih na licu mjesta pred publikom. Ne skrivajući svoje oduševljenje Ivanka Pašalić ovom je prilikom izjavila: „Projekt MasterCard Brod Knjižara – Brod Kulture  izvrsno je osmišljen projekt koji mi pruža savršenu priliku da u različitim mjestima na našoj obali i otocima djeci i odraslima demonstriram ovu staru tradicijsku mediteransku vještinu. Oduševljena sam odazivom i zanimanjem ljudi za puhanjem stakla i drago mi je što mogu prenijeti svoje znanje o tom čudesnom prirodnom materijalu koji se može reciklirati.“

Enes Kisevic, Igor Gerencer

Danas u Jezerima posjetitelje očekuju brojne MasterCard pogodnosti poput MasterCard Happy Houra u sklopu kojeg se između 17.00 i 19.00 sati može ostvariti 10% popusta za kupnju knjiga MasterCard karticama. Osim toga, za svako plaćanje MasterCard karticom kupci dobivaju i prigodan poklon.

Uz književni program i promociju mađarskih i hrvatskih pisaca koja počinje u 21 sat, posjetitelji mogu uživati i u kazališnoj predstavi „Međuigre 0-24″ Zijaha Sokolovića koja počinje u 21.30 sati.  Radionica puhanja stakla „Friends of glass“ počinje u 19.00 sati, Pop-Rock škola u 19.45 sati, dok će navečer temperaturu zasigurno podignuti nastup Matee Dominiković, natjecateljice emisije The Voice i sastava „4 Town Blues Banda“. Za najmlađe tu je kazališna predstava „Poruka u boci“ s početkom u 20.30 sati, dok u 19.00 sati počinje poučna mala škola meteorologije Zorana Vakule. Ispred broda će biti postavljena velika staklena boca u koju će posjetitelji moći ubaciti poruku svijetu napisanu na vlastitom jeziku. Nakon završetka turneje sve poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci poruka u boci.

Kompanija MasterCard i ove je godine glavni pokrovitelj projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture koji ima kulturno-turistički i društveni značaj jer već devet godina zaredom donosi knjige i ponudu od nekoliko tisuća naslova stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare, kako bi imali priliku uživati u novim, ali i klasičnim već dobro poznatim književnim djelima.

Nakon Jezera Brod knjižara nastavlja ploviti Jadranom prema Sv. Filip i Jakovu u koji stiže u petak 31. srpnja.  Nakon Sv. Filipa i Jakova brod će još posjetiti i 1.8. Silbu, 2.8. Mali Lošinj, 3.8. Rab, 4.8. Vir, 5.8. Tkon, 6.8. Zlarin i 7.8. Trogir.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.