FOTO: HVALEVRIJEDAN POTEZ: Tišnjani pomogli izgradnju vrtića u Tanzaniji

Općina Tisno s pet tisuća kuna sufinancirala je projekt izgradnje vrtića u Songee u Tanzaniji kojeg je vodila i realizirala udruga Kolajna ljubavi, koja brine o siročadi u Tanzaniji.

– Danas su po prvi puta u klupe vrtića sv.Ante sjeli mališani iz Songee, Tanzanija! – napisao je na svom facebook profilu načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

-Ponosni smo što su konačno otvorili vrtić i razveselili djecu te što je i općina Tisno sudjelovala u gradnji vrtića s iznosom od pet tisuća kuna koji je njima puno značio. Projekt je vodila udruga „Kolajna ljubavi“ koja skrbi o djeci bez roditelja u Tanzaniji – objasnio je Klarin.

tisno klarin

 

Ni  ‘Kolajna ljubavi’, neprofitna organizacija nije skrivala zadovoljstvo realiziranim projektom.

– Danas su u po prvi put u klupe vrtića sv.Ante sjeli mališani iz Songee! Ponosni smo što smo konačno otvorili vrtić i razveselili djecu. Nakon borbe s administracijom i tanzanijskim zakonima, radnicima kojima je česta navika ne pojaviti se na poslu i drugih prepreka još jedan humanitaran projekt je počeo s realizacijom.
Naše uniforme su ljubičaste i zelene boje, a danas smo na nastavi imali 13 djece .

nigerija vrtic2

Budući da u Songei nema dovoljno odgojnih ustanova za djecu predškolske dobi, odlučili smo se na gradnju vrtića kako bi oni najmanji stekli adekvatnu predškolsku naobrazbu koja bi im olakšala prijelaz u školske klupe. Budući da se pohađanje vrtića i škola u Tanzaniji plaća, zamišljeno je da vrtić bude otvoren i za ostalu djecu iz grada. Na taj način bi se jednim dijelom potpomogao rad sirotišta.

nigerija vrtic1

U cilju prikupljanja sredstava za gradnju i opremanje vrtića organizirane su brojne humanitarne akcije, izložbe i predavanja, te od srca zahvaljujemo svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta. Posebice donatorima namještaja – napisali su na svom facebook profilu.

Foto: facebook Kolajna ljubavi

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.