FOTO: Iduće sezone Betina dobiva prezentacijski centar NP Krka, NP Kornati i PP Vransko jezero

Danas je u Općini Tisno svečano potpisan ugovor o gradnji prezentacijskog centra NP Kornati i Krka te PP Vransko jezero. Zgrada će se nalaziti u Betini, a projekt je vrijedan 5 milijuna kuna.

-Projekt će se financirati iz NIP programa Svjetske banke, Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za energetsku učinkovitost. Planirano je da će prostorije centra biti uređene do početka sljedeće turističke sezone u zgradi starog kulturnog društvenog doma, a cilj je da na jednom mjestu posjetitelji mogu dobiti sve bitne informacije o parkovima u županiji, kupiti ulaznice kao i unajmiti vodiča- kazao je Ivan Klarin načelnik Općine Tisno.

tisno potpisivanje ugovora prezentaciski centar zanze 2

-Ovakvi centri trebali bi biti prisutni u svakom turističkom gradu jer na ovaj način parkovi se približavaju svakom našem posjetitelju, a time raste i ulazni broj izletnika – mišljenja je Josip Zanze ravnatelj NP Kornati i dodaje da je nakon betinskog prezentacijskog centra u planu i gradnja prezentacijskog centra u Murteru samo za NP Kornate.

Trenutno NP Kornati završava projekte u vrijednosti 6 milijuna kuna, a priprema nove u vrijednosti 17 milijuna kuna u što ulazi prezentacijski centar na Vruljama, nabava novih hibridnih plovila, ulaganja u pontone i sl.

Prezentacijski centar u Betini trebao bi biti i recepcija za PP Vransko jezero kao i mjesto gdje će posjetitelji moći kupiti ulaznice za park.

tisno potpisivanje ugovora prezentaciski centar katicin daniel 1

-Do sad nismo imali recepciju, pa je bilo jako teško posjetiteljima tražiti atraktivne točke. Težimo ka povezivanju naše najatraktivnije točke vidikovca Kamenjak i to brodom od Prosike do uvale Bašike koja je ispod vidikovca. Kasnije bi proširili rutu na Crkvine i zapad, a sam prezentacijski centar omogućit će posjetiteljima lakši pristup Vranskom jezeru- kazao je Danijel Katičin, ravnatelj PP Vransko jezero.

tisno potpisivanje ugovora prezentaciski centar sakic kresimir 1

Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka istaknuo je turističku sezonu u Hrvatskoj kao do sad najbolju, a ovakvi projekti učinit će turističku sliku još pozitivnijom.

tisno potpisivanje ugovora prezentaciski centar 3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.