FOTO Šibenski glazbenici i jedna Tišnjanka među 100 mladih violončelista na velikom koncertu u Lisinskom

Mlada Tišnjanka Nina Lucija Perina sudjelovala je jučer na koncertu ‘Stota obljetnica rođenja Antonia Janigra’ u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, zajedno sa učenicima Glazbene škole Ivana Lukačića Lovrom Tunukovićem, Katarinom Mileta, Zvonimirom Perkovićem, Norom Gardijan, te Brunom Bilać, inače bivšom učenicom Glazbene škole.

Uz vrhunske umjetnike violončela i Nina Lucija imala je priliku sudjelovati u tom događaju, a večer je obogatio poseban dio programa pod nazivom ‘100 violončela’ u kojem je nastupilo 100 mladih violončelista, pohvalili su se iz Ninine Osnovne škole Vjekoslava Kaleba na Facebooku.

Inače, koncert je bio posvećen talijanskom violončelistu Antoniu Janigri – dirigentu, pedagogu i komornom glazbeniku.

Bio je profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a 1954. osnovao je ansambl Zagrebačkih solista. Predavao je na konzervatorijima u Düsseldorfu i Stuttgartu, a vodio je i nekoliko komornih ansambala u Milanu, Saarbrückenu i Salzburgu. Snimio je veliki broj gramofonskih ploča, a posebno se ističe snimka Straussova ‘Don Quiottea’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.