FOTO: Općina Tisno na godišnjem skupu europskih ruralnih općina u Belgiji

Zajednica europskih ruralnih općina, čija je Općina Tisno 28. članica od srpnja 2013. , održala je svoj godišnji skup u belgijskoj općini Bievre u Ardenima. Godišnjem, ljetnom skupu priusustvuje 28 članica sa do 10 predstavnika od čega su 4 mlađe osobe do 26 godina.

tisno_

Na druženju je prisustvovalo preko 350 članova Zajednice. Program je podijeljen na programe za mlade, starije i zajednički program sa obiteljima. Tako su predstavnici Općine Tisno imali i gastro večer sa nekim proizvodima iz svog kraja, te su pripremili specijalitete kao što je salata od hobotnice, pašteta od tunjevine, slani inčuni u raznim varijacijama, ponudili sir, pancete i pršut te domaće vino, smokve i ušećerene bademe.

tisno2_

Na zadnjoj, zajedničkoj večeri sa svim sudionicima i njihovim domaćinima Općina je u 15-ak minuta predstavila Hrvatsku i Tisno. Nakon prezentacije koju je odradio Karlo Klarin uslijedila su čestitanja, kako od velikog broja domaćih ljudi tako i članova Zajednice od baltičkih zemalja preko Danske i istočnoeuropskih do mediteranskih zemalja.

tisno1_

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.