FOTO: Sedmaši iz Tisnog organizirali mali restoran i kuhali talijanske specijalitete

Jučer su učenici 7. a razreda OŠ Vjekoslava Kaleba na satu talijanskog jezika u okviru provedbe Građanskog odgoja u osnovnim školama  skupa sa svojim nastavnikom organizirali pravi mali restoran kojeg su nazvali ˝Stretto˝ ( Tisno na talijanskom jeziku ).

tisno restoran 5

Učenici su naučili pripremiti vrlo ukusno talijansko jelo – Gnocchi ai quattro formaggi ( njoki s četiri vrste sira ) i usput ponovili riječi poput tanjura, vilice, žlice, čaše, ali i naučili neke nove poput noce moscata – muškatni oraščić.

tisno restoran

tisno restoran 3

Zatim su učenici izveli pravi mali igrokaz u kojem su jedni učenici glumili goste u restoranu, a ostali kuhare i konobare. Učenici su međusobno komunicirali na talijanskom jeziku i među ostalim naručivali jela, piće, pitali konobara za preporuku jela, tražili račun itd. Zatim su i ostali učenici pojeli svoju porciju njoka a počastili su i svoje učitelje, ravnateljicu, pedagoginju…

 

tisno restoran 1

tisno restoran 2

Učenici su odjurili na sat tjelesne kulture uz samo jedno pitanje: Kad ćemo ovo ponoviti?

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.