FOTO Šibenski osnovnoškolci u betinskom muzeju saznali sve o tradicijskoj drvenoj brodogradnji

U sklopu projekta ‘Volim svoj zavičaj’ učenici 6. razreda Osnovne škole Juraj Šižgorić u pratnji nastavnika i kolega iz Osnovne škole Murterski u četvrtak su posjetili otok Murter.

Projekt je zajednička ideja njihovih razrednica Ane Vučak i Ivane Skroza koje su ga zamislile kao svojevrsnu učeničku razmjenu i učenje o osobitostima zavičaja. Učenici su razgledali staru jezgru Betine nakon čega su u Informacijskom centru NP Kornati i PP Vransko jezero poslušali zanimljivu prezentaciju o posebnostima zaštićenog prirodnog područja ova dva parka, te kulturnoj baštini našeg zavičaja.

mbdb1

– U našem Muzeju saznali su o tradicijskoj drvenoj brodogradnji, a naravno ponajviše su se okušali u slaganju gajete igrajući našu 3D igricu. Posjet Brodogradilištu i marini Betina je bio nastavak priče gdje su u pratnji voditelja servisa doznali zašto je naša županija atraktivna nautičarima. Nakon kratkog razgledavanja Brodogradilišta, i hangara u kojem su vidjeli drveni brod u gradnji, uz ljubaznu asistenciju osoblja Marine Betina gajetom su se odvezli u Murter u posjet Colentumu i, dugo očekivani, ručak. Hvala na posjetu i pozdravljamo i ubuduće ovakve inicijative, poručili su iz Muzeja betinske drvene brodogradnje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.