FOTO: Svečano otvorena 15 milijuna kuna vrijedna sportska dvorana u Tisnom

U prisustvu potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, te zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Roka Andričevića prošlog je petka u Tisnom otvorena nova sportska dvorana, objekt površine 1.300 četvornih metara sa sportskim terenima i ostalim pripadajućim sadržajima.
tisno otvorenje dvorane15tisno otvorenje dvorane16tisno otvorenje dvorane13Ministar Grčić pozdravio je projekt izgradnje dvorane koji je, uz Općinu Tisno, sufinanciralo i njegovo ministarstvo.
– Realizacija ovog projekta jedan od pokazatelja da je Hrvatska uspjela izići iz krize. Zbog velike krize u građevinskom sektoru, trebalo je pet godina da se ovaj projekt završi, no činjenica da se tišnjanska dvorana danas svečano otvara, te da se realiziraju još neki slični projekti daje nadu u oporavak gospodarstva- rekao je ministar Grčić.
Izrazio je i uvjerenje da će ova godina biti znatno bolja za životni standard građana Republike Hrvatske.

tisno otvorenje dvorane3tisno otvorenje dvorane1
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Roko Andričević kazao je kako je projekt izgradnje dvorane u Tisnom još jedan sjajan projekt realiziran u manjoj sredini.
– Nadam se da se na ovome neće stati, pozivam i Općinu Tisno te ostale lokalne samouprave da kandidiraju ovakve i slične projekte na ministarstva i fondove- rekao je Andričević.

tisno otvorenje dvorane7tisno otvorenje dvorane5tisno otvorenje dvorane12tisno otvorenje dvorane11Realizacijom projekta zadovoljan je i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin koji je zahvalio bivšoj vlasti što je 2009. projekt pokrenula, ali je istaknuo kako je njegova vrijednost sa 11 milijuna kuna na koncu porasla na 15,4 milijuna.
tisno otvorenje dvorane6tisno otvorenje dvorane4
Na novinarsko pitanje zašto na svečanost otvorenja nije pozvao župana Šibensko-kninskog Gorana Pauka (HDZ), Klarin je odgovorio kako, za razliku od drugih lokalnim samouprava kojima je Županija sufinancirala takve projekte, Tisnom je iz županijskog proračuna dodijeljeno samo 200 tisuća kuna i to na samom početku projekta, kada je na vlasti u Općini bio HDZ.
S obzirom da je riječ o milijunskom projektu, Klarin je pojasnio kako je smatrao da je toliki iznos premali, zbog čega nije uputio poziv županijskom vodstvu.
Sportskom dvoranom upravljat će tišnjansko komunalno poduzeće Ježinac d.o.o.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.