FOTO Tišnjanske knjižnica obilježila peti rođendan kampanje ‘Čitaj mi’

U Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno danas je obilježen 5. rođendan nacionalne kampanje Čitaj mi! u kojoj aktivno sudjeluj od samog otvaranja Knjižnice.

Sanja Henjak, vrijedna volonterka tišnjanske knjižnice, čitala je u DV Spužvica u Tisnom, Mirela Klarin i teta Slavenka u DV Ribica u Jezerima, a princeza Knjiguljica je posjetila DV Školjkica u Betini.

‘Čitaj mi!’ prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.), a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu.

Foto: NKC Tisno

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.