FOTO U Betini otvorena izložba fotografija Boška Fržopa

Izložba Prijatelji suhozida, fotografa i umirovljenog arhitekta Boška Fržopa otvorena je u petak  u prostorijama Informacijskog centra u Betini.

Umirovljeni arhitekt i fotograf Boško Fržop dugogodišnji je zaljubljenik u fotografiju. Motivi suhozida i bunja snimljeni su na šibenskim otocima, kao i duž obale Primoštena i Vrane.

– Kamen je ovom izložbom predstavljen kao spomenik prošlosti. Obilaskom prostora od Primoštena do Vrane, te otoka gdje ima zanimljivih bunja i suhozida, Boško Fržop je uspio dočarati stare bunje i suhozide. Spomenici prošlosti su kojima se ne posvećuje pozornost kakvu zaslužuju -kazala je Sandra Barešin iz Muzeja betinske drvene brodogradnje.

b4

b3

Boško Fržop suhozide snima od 1963. godine. Neki od njih su prava remek djela arhitektonskih rješenja kojima se domislio pučki genij radi potreba svakodnevnog života davno prije nego što su definirani ‘zakoni’ na kojima počivaju te suhe strukture.

b1 b2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.