FOTO Uz vatru iz hoguna, sočivo i pjesmu, Betinjani obilježili Noć muzeja

Obilježavanju Noći muzeja treću godinu zaredom pridružio se i Muzej betinske drvene brodogradnje koji je do ponoći izbrojao čak 416 posjetitelja, a dalje su, kako kažu, prestali brojati ljude koji su se spontano okupili ispred Muzeja uz vatru iz hoguna, domaće sočivo i pjesmu.

‘Ovogodišnju temu Noći muzeja ‘Muzeji i sport’ obradili smo kroz pet sportova koji su se lokalno prakticirali od sredine 20. stoljeća do danas – jedrenje, vaterpolo, nogomet, judo i boćanje. Na panoima i legendama koje smo izradili za izložbu brojni su se prepoznali i na taj način smo uspjeli još jače upoznati domaće ljude s našim radom.

Program je bio raznolik. Sudionici sportskih društva pričali su o njima dragim vremenima, kako se igralo što nekad. Ispred Muzeja je Tonko Skračić s pomoćnicama dijelio betinsko sočivo s pancetom, klapa Baraka je pjevala s gostima, djeca iz našeg jedričarskog kluba Žal su s malim gostima iz klubova Val iz Šibenika i Tijat iz Vodica opremili jedrilicu optimist, brojni gosti razgledavali su postav, a odigrala se i utakmica ‘na male branke’ na Trgu na moru između nogometaša MNK Kalafat i Jezera’, poručili su iz Muzeja betinske drvene brodogradnje.

27072728_10155984937189593_8874677470056203080_n betina 4 betina 5 betina 6 betina3 mbdb mbdb2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.