FOTO: Veliki jedrenjak Ilario prijeti ostalim plovilima u tišnjanskoj luci

Nepoznati počinitelj noćas je pokidao konope na velikom jedrenjaku Ilario uslijed čega se brod nagnuo i jednim dijelom potonuo. Jedrenjak Ilario, doznajemo od mještana, više od tri godine vezan je u luci u Tisnom, a njegov vlasnik već neko vrijeme ne vodi brigu o brodu.

ilario brod

Brod s visokim jarbolima, nagnut na jednu stranu, vezan je samo nekoliko metara od tišnjanskom mosta te prijeti ostalim plovilima na tamošnjem prometnom plovnom putu.

ilario brod1

Od ravnatelja Županijske lučke uprave Željka Dulibića doznajemo kako je na teren izašla i policija, a u suradnji s Lučkom kapetanijom i Općinom dogovara se kako na što prikladniji način otegliti jedrenjak.

ilarido brod3

-Riječ je o pet metara dugom jedrenjaku s visokim jarbolima te ga je gotovo nemoguće otegliti cestovnim putem. Naš je prijedlog da se za mirnog vremena otegli morskim putem u uvalu sv. Petra. Ovo što se dogodilo je katastrofa prvo zbog nebrige jednog vlasnika, a onda i vandalskog čina nepoznatog počinitelja koji je noćas prerezao konope na vezu – kaže nam Dulibić.  ŽLU i Lučka kapetanija i sutra će izaći na teren, pozvati dizalicu te pokušati utvrditi je li brod oštećen.

-Ako je oštećen nema ga smisla ispumpavati tako da ćemo vidjeti na koji će se način ovaj problem riješiti, ali Županijska lučka uprava o svom će trošku provesti teglenje broda – poručuje Dulibić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.