FOTO Zahvaljujući majstoru Marijanu, djeca u tišnjanskoj školi sjede sa strip junacima

Starim, oronulim klupama iz dvorišta Osnovne škole Vjekoslava Kaleba u Tisnom, školski majstor Marijan Zorzin odlučio je udahnuti novi život. Klupe je, ispričao nam je majstor Zorzin, trebalo obnoviti, pa mu je na pamet palo kako bi ih mogao oblijepiti isječcima iz stripova.

– Tribalo ih je pobrusiti i opiturati, pa sam se odlučio malo poigrati. Isprintao sam na obični papir stripove i lijepio papir na izbrušene klupe ljepilom za drvo. Na kraju sam nekoliko puta prelakirao i to je to – priča Zorzin.

Dosad je uredio dvije klupe, a i treća će uskoro u dvorište OŠ Vjekoslava Kaleba.

strip klupe 2 strip klupe 4

– Svaka klupa zahtijeva dosta vremena jer ih treba dobro izbrusiti i piturati. Potom slijedi slaganje kompletnog kolača, a u konačnici i lakiranje u par slojeva kako se ne bi ljuštile – objašnjava.

Ideja mu je, govori, došla spontano nakon što je s prijateljem planirao ‘decoupage’ tehniku primijeniti u drugom poslu.

– Nikad to nismo realizirali, pa sam se odlučio malo poigrati s klupama da vidim kako to izgleda. Reakcije su pozitivne, premda uvijek može bolje – skroman je 36-godišnji Zorzin koji kao školski majstor u OŠ Vjekoslava Kaleba radi nešto više od godinu dana.

strip klupe 3 strip klupe 5 strip klupe

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.