Garden sezona u Tisno dovodi dva nova festivala i do 20 tisuća partijanera

Program ovogodišnjih sedam Garden festivala koji će trajati od 28. lipnja do 28. kolovoza predstavili su na današnjoj konferenciji za medije u Tisnom Nick Colgan, osnivač The Garden festivala, Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno i Filip Henjak, direktor Turističke zajednice Tisno.

tisno garden nick colgan 270317 2

– Vrlo brzo smo stigli do šeste sezone. Ovog ljeta organiziramo dva nova festivala, Lost Disco iz Škotske i Beats, beer and boogaloo. U okviru tog festivala, uz našu Garden pivovaru u Zagrebu pozvali smo još deset drugih sa svojim craft pivima. Taj festival promovira suol i funky glazbu, iz New Orleansa dolazi Hot 8 Brass Band, koji će zadnjeg dana festivala upriličiti paradu kroz Tisno u stilu onih koje se održavaju u New Orleansu u koju žele uključiti i domaće stanovništvo, najavio je Colgan dodavši kako prodaja već ide dobro i kako Brexit neće ni malo naštetiti posjećenosti festivala.

tisno garden klarin 270317 2

– Pred nama je još jedna Garden sezona u Tisnom. Lani smo već pomakli kraj festivala na početak rujna pa je period održavanja festivala postao puno dulji pa smo se i mi kao jedinica lokalne samouprave prilagodili broju posjetitelja koji dolaze u to vrijeme. I ove godine ćemo se truditi u pružanju kompletne logistike organizatorima s kojima je suradnja na visokom nivou. Pojavom Gardena na našem otoku dogodio se niz drugih stvari, odnosno otvaranje niza drugih kulturnih sadržaja kako bi gostima, koji nam dolaze iz zemalja koje nisu naša tradicionalna emitivna tržišta, omogućili odmor obogaćen kulturnom ponudom uz ovaj glavni razlog zbog kojeg dolaze, kazao je Klarin.

tisno garden henjak 270317 2

– Općina Tisno lani je imala 30 do 35 tisuća registriranih noćenja vezanih uz festival Garden. Već je šesta godina tih festivala i pomalo smo ušli u navike tih gostiju koji prvenstveno dolaze zbog festivala, ali vole i našu okolicu i sve što im mi nudimo. Zadnjih godina su im interesantni nacionalni parkovi Krka i Kornati, ali sve što na otoku radimo u službi turističke infrastrukture, poput Betinskog muzeja drvene brodogradnje. Sa festivalom smo dobili brendiranje Tisnog kao festivalske destinacije, a takve marketinške brojke u oglašavanju mi kao Turistička zajednica sami sigurno ne bi mogli ostvariti, kazao je Henjak.

tisno garden nick colgan 270317 1

Organizatori ove godine na Garden festivalima očekuju 15 do 20 tisuća gostiju, svaki od festivala je produljen barem za jedan dan, a već su najavljeni i niskotarifni letovi iz Škotske i Manchestera. Do njihovog dolaska lokacija održavanja festivala će biti osvježena, a od ove godine Garden postaje ekološki osvješteniji i ukida plastične čaše. Zanimljivost je i da će u razdoblju kada se ne održava nije jedan od Garden festivala u Tisno doputovati zaposlenici jedne britanske brzorastuće IT tvrtke koja je u kratko vrijeme sa osam zaposlenika dosegla 450 koliko će ih i doputovati u Tisno.

tisno garden 270317 1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.