IVAN KLARIN: Ivan Božikov želi srušiti projekt Prezentacijskog centra u Betini

Nastavljaju se zavrzlame oko ostavke ravnatelja Nacionalnog parka Kornati Roberta Bobinca, čiju je ostavku jučer prihvatio i ministar Mihael Zmajlović. Bobinac i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin zadnjih nekoliko dana međusobno se optužuju za loše stanje u NP-u, kao tema spora istaknut je i Prezentacijski centar u Betini. A u najnovijem priopćenju, Ivan Klarin za ovakvo stanje po prvi put proziva i načelnika Općine Murter- Kornati Ivana Božikova. Klarinovo najnovije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Aktivnosti koje sam poduzeo za gradnju prezentacijskog centra nacionalnih parkova i parkova prirode u Betini neće biti zaustavljene jer je Općina Tisno u tu aplikaciju uložila svoju ideju, vrijeme i financijska sredstva. Na prvome natječaju NIP programa (EU Natura 2000 Integration Project), dobili smo maksimalan broj bodova, a time i odobrenje za investiciju u Betini od ukupno 5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Nakon svih tih uspješnih aktivnosti danas smo opet suočeni s pitanjem da li se unutar prostora budućeg prezentacijskog centra želi ili ne želi prezentacija NP Kornati. Centar u Betini biti će centralno mjesto na otoku Murteru gdje će se turisti moći upoznati s ljepotama našeg kraja, dobiti sve potrebne informacije, kupiti ulaznice, dobiti stručnog vodiča i sl.

Ovakav projekt oživljavanja stare betinske jezgre ne odgovara načelniku Općine Murter-Kornati Ivanu Božikovu i ovo nije prvi puta da on pokušava srušiti betinski projekt, ovaj puta u suradnji s bivšim ravnateljem NP Kornati, Robertom Bobincem. Načelnik Ivan Božikov imao je na raspolaganju ovaj isti natječaj kao i brojne druge natječaje, ali na žalost sadašnja općinska uprava u Murteru nije sposobna odraditi uspješnu aplikaciju na bilo koji od njih.

Načelnik Božikov u više navrata nudio je bivšem ravnatelju Robertu Bobincu razne zgrade u općinskom vlasništvu kao i mogućnost izmjene Prostornog plana Općine Murter-Kornati kako bi se na zemljištu pored benzinske crpke u Murteru mogla izgraditi nova upravna zgrada NP Kornati, a o čemu postoje i pisani tragovi. Na pitanje zašto je od strane bivšeg ravnatelja odbijena takva mogućnost suradnje, može odgovoriti samo on osobno.

Na kraju želim jasno kazati da su organizatori jučerašnje peticije za ostanak Roberta Bobinca na mjestu ravnatelja NP Kornati, isti oni koji su prije tri godine kada je on imenovan za ravnatelja NP Kornati, prikupljali potpise protiv njegovog dolaska i to više ni manje nego na jednom sprovodu.

Zaključak je da murterskom načelniku Ivanu Božikovu i aktualnoj općinskog upravi Murtera nije važno je li mačka crna ili bijela, važno je da lovi Klarina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.