Ivan Klarin u svibnju ide po treći mandat tišnjanskog načelnika

Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno iz redova SDP-a na svom je Facebook profilu najavio kandidaturu za treći mandat čelnog čovjeka te općine na predstojećim lokalnim izborima u svibnju 2017. godine. Uz objavu su i fotografije svega što je u Tisnom napravljeno u proteklih osam godina. Sudeći po ‘lajkovima’ podršku Franka Vidovića, člana Predsjedništva SDP-a Hrvatske za kandidaturu već ima.

Kako nam je rekao u razgovoru, detaljnije o svojoj odluci da nakon osam godina ide na još jedan mandat govorit će u siječnju kada će biti sprema i njegov program rada za razdoblje od sljedeće četiri godine koji sa suradnicima upravo priprema.

– I sada je puno općinskih projekata u nekoj od faza realizacije koji samim činom lokalnih izbora i ne mogu biti prekinuti. Za sada mogu više općenito reći kako ćemo sigurno nastaviti izgradnju komunalne infrastrukture, što i sada radimo. Poticat ćemo privatne investicije, među prioritetima je svakako sustav odvodnje i turistička infrastruktura. Tu mislim na Prezentacijski centar Nacionalnog parka Kornati i Parka prirode vransko jezero i Muzej maslinarstva. Naglasak će biti i na uređenju plažnih objekata i samih plaža. Sa suradnicima ovih dana pripremam još neke konkretne projekte o kojima ću više govoriti u siječnju kada će moja kandidatura biti službeno objavljena, kazao nam je Ivan Klarin.

U jednoj stvari Klarin će biti uporan, neće popuštati niti pristati na bilo kakve pritiske.

tisno prosvjed ukidanje hitne 120416 6

– Općina Tisno neće popustiti i sama izdvojiti proračunski novac kako bi ponovno dobila tim hitne medicinske pomoći s liječnikom. Dok Vodice ne vrate tim T1 koji su nam uzeli nema šanse da popustim. Pri tome mislim na opremu, vozila, osoblje i liječnike koji su iz Tisnoga odvezeni u Vodice. Dok se to ne dogodi i dok nam gradonačelnica Branka Juričev Martinčev ne vrati ono što je pet godina bilo u Tisnome, a političkom nam je odlukom oduzeto neću posustati u traženju da Tisno to ponovno dobije bez posebnih izdvajanja novca iz općinskog proračuna, potvrdio nam je Klarin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.