Klarin se ne slaže s odlukom Vijeća, ali je mora poštovati: ‘Odlaskom Gardena izgubili smo nešto iznimno korisno’

‘Moram iskazati svoje veliko žaljenje zbog gubitka jednoga značajnoga i velikoga projekta za Tisno i cijeli otok Murter, ali moramo poštovati odluku većine Općinskog vijeća. Sve ove godine podržavao sam projekt festivala The Garden isključivo zbog koristi Općine Tisno kao turističke destinacije, ali i zbog brojnih domaćih vlasnika apartmana, hotela, restorana, barova i ostalih obrtnika koji su uvelike profitirali’, poručio je u priopćenju načelnik Općine Tisno Ivan Klarin nakon što je The Garden Resort objavio da odlazi iz Tisnog zbog ponovnog izdavanja dozvole rada Vortex beach baru koji se nalazi u blizini Garden lokacije.

Podsjetimo, ovog ponedjeljka tišnjansko Općinsko vijeće glasovalo je za ponovno izdavanje dozvole rada Vortexu kojem je tako omogućeno da u razdoblju od 15. lipnja do 1. rujna od 7 do 12 sati ujutro pušta glasnu glazbu, zbog čega gosti Gardena nisu mogli odmarati u jutarnjim satima.

– Upoznat sam s problemima posljednje dvije godine, budući da su promotori festivala i mene izvještavali o otežanim uvjetima rada na samoj lokaciji. Ove godine, Općina Tisno izdala je nekoliko dozvola za rad domaćim obrtnicima i tvrtkama u krugu same festivalske lokacije što demantira tvrdnje da bilo tko i na koji način utječe na rad Općine pri izdavanju bilo kakvih dozvola. Međutim, za one koji su se oglušili na odluke, zakone ili općinske propise i koji su na određeni način ismijali instituciju Općine Tisno, osobno nemam sluha – piše Klarin u priopćenju.

garden 7

Poručuje kako on kao načelnik Općine nema druge ‘alate’ nego poštovati odluku Općinskog vijeća, premda se s njom ne slaže.

– Vrijeme će pokazati ono što se možda u prvom trenutku ne vidi potpuno jasno. Osobno smatram da je Općina Tisno izgubila nešto što je bilo iznimno korisno za destinaciju, a prvenstveno za mjesto Tisno. Žao mi je što se ovo dogodilo u trenutku kada smo s upravom festivala The Garden imali brojne planove za ovu i sljedeću godinu te nekoliko novih projekata, pogotovo onih na širenju ponude u predsezoni i posezoni. Na kraju želim se zahvaliti cijelom timu ‘The Garden’ na dobroj i kvalitetnoj suradnji koju smo imali proteklih godina – zaključio je tišnjanski načelnik Ivan Klarin.

Vortex otjerao Garden iz Tisnog: ‘Naši gosti ne mogu odmarati, tražimo novu lokaciju’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.