Lakiranje noktiju i pletenje pletenica: U tišnjanskoj knjižnici proslavljen Dan očeva

Dan očeva koji se u svijetu obilježava na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, proslavljen je i obilježen i u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno.
Knjižnica se ove godine po prvi puta uključila i pridružila obilježavanju i proslavi Dana očeva osmislivši brojne igre, natjecanja, ali i zabavno druženje u svojim prostorijama. Tate i djeca družili su se i natjecali u nekoliko kategorija.

– Druženje je započelo u natjecateljskom duhu gdje su očevi sa svojim klincima i klincezama imali prilike pokazati znanje na kvizu u kategoriji crtići. Titulu najboljeg kvizaša odnio je tata Sanjin Mintaković koji je uz pomoć svojih dviju princeza, Katje i Paole, odgovorio točno na sva pitanja. Tata Mintaković bio je i najbolji tata u sljedećim kategorijama – pletenju pletenica i lakiranju noktiju. Osim kategorija koje smo spomenuli bilo je tu još onih poput čitanja priča za laku noć, lakiranja noktiju, slaganja drvenih kockica, izrada figura od papira i na kraju plesna točka – poručuju iz Knjižnice.


Titulu najboljeg tate u slaganju drvenih kockica odnio je Željko Veldić, u kategoriji izrade figura od papira najbolji je bio Ivan Škalabrin – prijatelj pomoćnik, dok je najbolji tata u čitanju priča za laku noć i plesnoj točci bio Josip Čokolić. Ante Marača iskazao se pak u svim kategorijama natjecanja, dok je tata Petar Garofulić sudjelovao samo u kviznoj situaciji.


Posebnu notu sinoćnjem eventu u tišnjanskoj knjižnici dala su djeca Likovne grupe iz Murtera koja su se odlično snašla u ulozi malih navijača i pomagača, zajedno sa svojom učiteljicom Jelenom Ćurić.

Više fotografija pogledajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.