Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek čestitala djelatnicima betinskog muzeja na osvojenoj nagradi

Muzej betinske drvene brodogradnje  na godišnjoj dodjeli Europske muzejske nagrade – EMYA, Silletto Prize 2018 u Varšavu osvojio je nagradu u kategoriji rada s lokalnom zajednicom – ‘Museums and communities’, a danas je stigla i posebna čestitka Nine Obuljen Koržinek, ministrice kulture.

– Upravo smo primili čestitku Ministrice kulture RH, Nine Obuljen Koržinek, koja u ime Ministarstva kulture RH, i svoje osobno, izražava ponos i sreću zbog priznanja osvojenog u Varšavi na konferenciji Europskog muzejskog foruma. U telefonskom razgovoru također nam je rekla da je i njen djed dao napraviti drveni brod u Betini, te da je i zbog toga posebno raduje priznanje uručeno Muzeju betinske drvene brodogradnje – poručili su iz Muzeja.

Podsjetimo, ideja otvaranja takvog muzeja prilično je stara, a od odluke općinske uprave do otvaranja muzeja prošle su samo dvije godine. Kroz to razdoblje otkupljene su dvije stare kuće, koje su povezane u jedinstveni objekt, prikupljen je i restauriran kompletan postav, šibenska kreativna agencija Kocka izradila je i realizirala projekt likovnog postava i muzej je otvoren u ljetu 2015. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.