Ministrica Opačić na otvorenju Doma za starije u Tisnom: ‘Ovo je primjer socijalne osjetljivosti’

Vicenco Barbača i Oliva Vukorepa, prvi korisnici Doma za starije u Tisnom pozdravili su danas povodom službenog otvorenja te ustanove ministricu socijalne politike i mladih Milanku Opačić te načelnika Općine Tisno.
– Oduševljeni smo domom i prijemom od strane osoblja za koje imamo samo riječi pohvale, nije nam žao što smo ovdje – kazao je Barbača prigodom otvorenja. Ministrica Opačić kazala je kako se svaka zajednica mjeri prema skrbi o starijoj populaciji, bakama, djedama i roditeljima.
tisno -za portal2
– Oni su prije pazili na nas, a sad kad ne mogu sami mi moramo skrbiti i njima. Dom u Tisnom primjer je te osjetljivosti – kazala je Opačić.
Načelnik Klarin istaknuo je zadovoljstvo što stariji i nemoćni s područja čitavog otoka Murtera mogu adekvatnu skrb dobiti na području na kojem su živjeli.
– briga za starije jednako nam je bitna od brige za najmlađe. Stoga općina boravak svajog korisnika Doma sufinancira sa 1800 kuna – kazao je Klarin.
tisno-za portal
Nedjeljka Klarić koja je bila članica komisije koja je odobrila standarde za tišnjanski dom kazala je kako je riječ o ustanovi sa švedskim standardima. Nigdje u Hrvatskoj, pojasnila je, jedna socijalna radnica ne ide na tek 16 korisnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.