Muzej betinske drvene brodogradnje aktivno se priprema za Noć muzeja

Muzej betinske drvene brodogradnje treću se godinu zaredom pridružuje manifestaciji Noć muzeja koja će se održati 26. siječnja.

– Ovogodišnja tema manifestacije je Muzeji i sport. Znajući već ponešto o ulozi i zastupljenosti sportskih klubova u životu mještana kroz prošla desetljeća, obradovali smo se temi. U fazi produbljivanja saznanja o temi – retrospektivom perioda od sredine prošlog stoljeća do današnjih dana, i razgovorom s velikim brojem mještana koji spremno pomažu organizaciji manifestacije, došli smo do niza novih saznanja o pet odabranih sportova – jedrenje, vaterpolo, nogomet, boćanje i judo. Svakodnevno dolazimo do novih spoznaja. Većina se bavila nekim sportom – ili točnije, više raznih sportskih disciplina. Neki sportski klubovi aktivni su i nadalje, dok nekih više nema, no ostavili su svoj trag. Nadamo se do Noći muzeja sabrati prikupljena znanja i prezentirati ih gostima kroz događanja koja su u pripremi – poručuju iz Muzeja.

Noć muzeja u hrvatskoj se održava od 2005. godine, a započela je kao gradski projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Godinu kasnije postaje nacionalni kulturni događaj, iniciran od strane Sekcije kulturnog turizma, Hrvatskog muzejskog društva, a u suradnji sa Zajednicom kulturnog turizma HGK i svim zainteresiranim muzejima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.