Spremna za čitatelje

Na tišnjanskoj plaži Banj postavljena četvrta kućica za knjigeFoto: NKC Tisno
U ponedjeljak je postavljena i četvrta kućica za knjige na području Općine Tisno. Kućica, autorsko djelo umjetnice Andrea Mintaković, napunjena je knjigama i spremna na druženje s čitateljima na plaži Banj u Tisnom.
– Usprkos svim preprekama tijekom povijesti, znanje je uvijek nalazilo svoj put do ljudi. Danas, uz brojne mogućnosti koje nudi digitalna tehnologija, s njom povezani mediji i internet, može se činiti da mjesta razmjene znanja, informacija, pa primjereno tomu i knjiga, u fizičkome smislu postaju sve više i više nepotrebna. Međutim, iznenađujući je uspjeh projekta Little Free Library pokazuje upravo suprotno. Godine 2015. i Hrvatska je dobila svoju prvu kućicu za knjige službeno upisanu na svjetsku kartu Little Free Library knjižnica, a od ljeta 2018. pa do danas, na području Općine Tisno, Narodna knjižnica i čitaonica postavila je ukupno četiri kućice. Posebna zahvala ide našim Vatrogasci Tisno jer bez njihove pomoći u postavljanju temelja ni kućice ne bi stajale na svom mjestu – poručili su iz Narodne knjižnice i čitaonice Tisno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.