Načelnik Klarin čitao mališanima u DV Spužvica

Na inicijativu Narodne knjižnice i čitaonice Tisno Općina Tisno se priključila Nacionalnoj kampanji za promicanje čitanja naglas djeci od najranije dobi svjesni činjenice da samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju, te je načelnik Klarin u sklopu kampanje  posjetio vrtiće DV Spužvica.

‘Čitaj mi!’ je prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u Narodnu knjižnicu i čitaonicu Tisno te u najranijoj dobi upoznavati djecu s knjigom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.