Najavljen treći Hrvatski ruralni parlament koji će se održati u Tisnom

LAG More 249 i Općina Tisno suorganizatori su trećeg Hrvatskog ruralnog parlamenta koji će se u Tisnom održati od 11. do 13. travnja 2019. Organizatori na ovaj način  žele ukazati na  problematiku ruralne zajednice, s naglaskom na otoke i zaleđe, te potaknuti na aktivno sudjelovanje u procesima osmišljavanja i provedbe politike ruralnog razvoja na svom području.

Organizator događanja je Hrvatska mreža za ruralni razvoj koja je dosad uz pomoć suorganizatora uspješno organizirala dva ruralna parlamenta, prvi u Baranji, a drugi u Međimurju.

Prvi Hrvatski ruralni parlament označio je početak procesa jačanja i povezivanja lokalnih ruralnih zajednica u zajedničkom promišljanju i traženju odgovora na izazove razvoja ruralnih prostora Hrvatske. Organizatori žele ukazati na važnost ruralnog područja za cjelovit i održiv razvoj na čitavom teritoriju Hrvatske.

Prijašnji parlamenti su trajali tri dana, prvi je okupio 228, a drugi preko 300 sudionika koje je povezala želja, briga i odgovornost za budućnost ruralnih prostora Hrvatske.

Predstavnici LAG-ova, udruga, gradova, općina, županija, privatnog sektora, akademske zajednice, stručnih institucija, ministarstava, turističkih zajednica, razvojnih agencija, Europskog parlamenta, Europskog gospodarskog i socijalnog odbora i zainteresirani pojedinci razmijenili su stavove i saznanja, raspravili iskustva, zamisli i moguće pristupe te odredili korake koje bi trebalo učiniti na putu do trećeg Hrvatskog ruralnog parlamenta 2019.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.