Općina Tisno na susretu mladih EU Chartera u Portugalu

U portugalskom Samuelu održan je posljednji susret mladih EU Chartera ruralnih zajednica, i to od 8. do 11. rujna. Sudjelovalo je po dvoje sudionika iz 19 općina država članica, a predstavnici Tisnog bili su Marko Bilan i Marko Jović.

tisno-eu-charter-3 tisno-eu-charter-1 tisno-eu-charter-4

Prvi od dva dana bio je predviđen za čak četiri radionice (workshops) na kojima su osim zaključaka o temi alternativnih načina iskorištavanja ostataka hrane, predstavljenih u vidu prezentacija organizacijskog odbora, mladi mogli sudjelovati i u zabavnoj igri znanja, ali i izradi sapuna od iskorištenog ulja.

Naši su predstavnici iskoristili priliku za zbližavanje s „youngsterima“  iz drugih zemalja te ih istom prilikom i pozvali u posjet naše regije i općine. Posljednjeg dana organiziran je izlet u obližnji gradić Soure gdje je predstavljeno njegovo bogato kulturno nasljeđe, a uslijedio je i odlazak na plažu grada Figueira da Foz. Nakon svečane večere koju su domaćini organizirali u čast sudionika uslijedio je i njihov povratak kući.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.