25. i 26. svibnja

Općina Tisno objavila epidemiološke upute za proslavu Gospe od Karavaja

Povodom blagdana Gospe od Karavaja 25. i 26. svibnja na snazi će u Tisnome biti posebne epidemiološke mjere u vezi kontrole broja vjernika i hodočasnika.

– Općina Tisno ove godine neće izdavati propusnice za odlazak na svetište zbog smanjenja gužvi i grupiranja ljudi. Stanovnici Tisnoga moći će normalno prometovati kroz mjesto bez propusnice, dok za sve ostale vrijedi zabrana prometovanja u centar mjesta. Propusnice će izdavati Župa sv. Duha u Tisnome i to isključivo za svećenike koji će služiti svete mise – izvijestili su iz Općine.

Na Trgu dr. Šime Vlašića ispred zgrade Općine Tisno bit će postavljen punkt na kojem će se propuštati određen broj vjernika.

– Ovim putem pozivamo sve hodočasnike da zbog poznatih epidemioloških propisa svoj dolazak rasporede na više svetih misa jer će biti ograničen broj vjernika na svakoj pojedinoj misi, a sve sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Biskupske konferencije Hrvatske – pozivaju iz Općine Tisn.

Također, mole sve one koji će tih dana posjetiti Tisno i svetište Gospe od Karavaja da vode računa prvenstveno o zabrani okupljanja više od 40 ljudi na jednome mjestu, provode stroge higijenske mjere i drže fizičku udaljenost od drugih vjernika.

Za sve dodatne informacije u vezi samog blagdana može se kontaktirati direktno Župu sv. Duha u Tisnome ili Stožer civilne zaštite Općine Tisno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.