Studentima 700 kuna, učenicima 400 kuna

Općina Tisno objavila imena 29 učenika i studenata koje će stipendirati

Ilustracija/Arhiva

Općina Tisno utvrdila je listu učenika i studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju. Među njima je 25 studenata i troje učenika koji su ostvarli dovoljan broj bodova te jedna kandidatkinja koja je ostvarila pravo na stipendiju za poslijediplomski doktorski studij. Stipendija za studente sveučilišnih studija iznosi 700 kuna mjesečno, a za studente veleučilišnih studija i učenike srednjih škola po 400 kuna mjesečno.

Novost u odnosu na stari Pravilnik je uvođenje stipendija za srednjoškolce koji su upisali obrazovne programe sa liste deficitarnih zanimanja za područje Šibensko-kninske županije prema službenoj statistici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za tekuću školsku godinu. Isto tako, od ove akademske godine priliku su dobili i najbolji brucoši sveučilišnih studija te studenti viših godina veleučilišnih studija.

U roku od osam dana od dana objavljivanja liste svaki kandidat može podnijeti pismeni prigovor na prijedlog liste kandidata. Listu stipendista Općine Tisno možete vidjeti OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.