Općina Tisno retroaktivno iz fondova Europske unije dobila 1,2 milijuna kuna za izgradnju zgrade prezentacijskog centra u Betini

Općini Tisno za rekonstrukciju zgrade društvenog doma u Betini koju je 2015. i 2016. godine obnovila kao zgradu prezentacijskog centra, zajedno s partnerom u projektu Nacionalnim parkom Kornati, zahtjevom za nadoknadim sredstvima kroz operativni program konkurentnosti i kohezije ukupno je nadoknađeno milijun i 170 tisuća kuna i to za projektnu dokumentaciju i građevinsku rekonstrukciju same zgrade.

Sredstva će kao nadoknada za već izvršene radove biti uplaćena u proračun Općine Tisno, a sve kroz program održivog korištenja prirodne baštine.

Općina Tisno zajedno s partnerima u rekonstrukciju prezentacijskog centra u Betini uložila je u uređenje zgrade i projektnu dokumentaciju 7,6 milijuna kuna. Iznos od 80% uloženih sredstava tada je povučen iz NIP, a refundirani dio odobren danas os strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) odnosi se na sredstva koja su bila dio učešća od strane Općine Tisno.

U postupku javne nabave je i opremanje cijelog centra multimedijom, opremom i postavom u ukupnom procijenjenom iznosu od 7 milijuna kuna. Sredstva za opremanje centra već su prethodno odobrena od strane Europske komisije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.